Procés Constituent suma suports a la Catalunya central

Assemblea de Procés Constituent del Moianès. Fotografia: APCM

Tots els municipis del Bages tenen algú que ha signat el manifest de Forcades i Oliveres

D’ençà que Arcadi Oliveres i Teresa Forcades anunciessin que entraven en política el deu d’abril al programa Singulars, els fets s’han succeït de manera accelerada. El manifest de Procés Constituent, la plataforma creada per Forcades i Oliveres, tenia en el tancament d’aquesta edició un total de 43.031 adhesions. (dades del 4 de setembre de 2013. Dades actualitzades aquí)

Les comarques de la Catalunya Central sumarien 2.349 signants, segons dades anteriors a l’agost de 2013. Ara la xifra seria molt superior. Al Bages trobem les assemblees de Fonollosa, Cardona, Manresa i el Moianès. A l’Anoia, per exemple, per no tenir moltes assemblees disperses s’ha optat perquè l’assemblea local d’Igualada també funcioni a escala comarcal. El membre de la comissió d’extensió de Procés Constituent, Josep Maria Antentas, es mostra satisfet amb el nivell d’implantació que la plataforma ha tingut a la regió. Antentas, que és professor del departament d’Economia de la Universitat Autònoma de Barcelona, explica que en un primer moment va haver-hi «un boom». Des d’aleshores, no només creu que el procés d’expansió no s’ha desinflat, sinó que considera que mantenen una «velocitat de creuer».

Sense entrar a valorar xifres d’implantació, el que és clar és que esforços des de l’organització no n’han faltat. Segons Antentas, entre els mesos de maig, juny i juliol s’han fet un centenar de presentacions, des de les grans capitals als pobles amb pocs milers d’habitants. «Hem volgut que la nostra expansió sigui equilibrada; hem anat a indrets de totes les regions de Catalunya i on no hem anat és perquè no hem tingut temps, però crec que al setembre ja haurem fet presentacions a totes les ciutats mitjanes i grans del territori», declara Antentas.

Les assemblees, un procés incipient al Bages

La implantació de Procés Constituent al Bages segueix creixent. A dia d’avui, tots els municipis de la comarca tenen alguna persona que s’ha adherit al manifest de Forcades i Oliveres. Paral·lelament a aquest procés també hi ha la creació d’assemblees. Actualment n’hi ha a Cardona, Fonollosa, Moià (que agrupa els municipis del Moianès) i divendres està convocada la primera reunió de la de Manresa.

Però com funciona una assemblea? La secretària de l’assemblea del Moianès, Laura Camí, reconeix que les reunions solen allargar-se i costa seguir un ordre. El motiu, creu, és que la gent no està acostumada a aquestes formes de participació política; precisament per això es convida la gent a participar-hi. «Volem que tothom hi pugui dir la seva», explica Camí. «Fins ara ens hem estat coneixent i hem après com organitzar-nos; ara toca treballar», conclou.
A les assemblees hi ha gent de totes les edats: des de l’avi fins al nét. Segons Camí, el denominador comú és «el cansament dels discursos que ens han venut els polítics i la manera com han administrat els nostres recursos».

Dissabte vinent es presentarà l’assemblea de Procés Constituent al Moianès en un acte que tindrà la presència d’un dels fundadors de la plataforma, Arcadi Oliveres. L’acte és previst que se celebri a les set de la tarda a la plaça Major de Moià. En cas que plogui, es traslladarà a l’espai polivalent les Faixes.

___

Enllaços d’interès

Arcadi Oliveres presenta Procés Constituent al Moianès

Publicat el 4-9-2013 al diari Regió7

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s